Agenda de concert Înapoi

În Joia Mare, concert al orchestrei de suflători a Filarmonicii Pitești

Publicat: luni, 29 Aprilie 2024 , ora 12.57


Filarmonica Pitești organizează joi, 2 mai, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncțional, concertul simfonic susținut de orchestra de suflători a instituției, dirijor, Cătălin Ion.

În program: W.A. Mozart - "Ave Verum Corpus", H. Beefting - "Twilight", V. Jianu - Suita în Stil Clasic (selecțiuni), C. Gounod - "Petite Symphonie" (Nonet), C. Debussy - "6 Épigraphes antiques" (selecțiuni), C. Debussy - "Chansons de Charles d'Orléans", E. Elgar - "Nimrod", G. P. Palestrina - "Stabat Mater Delorosa", G. Gabrieli - "Canzon per sonar septimi toni à 8 Ch. 172", E. Morricone - "Gabriel's Oboe" (coloana sonoră a filmului "The Mission") și M. Lauridsen & N. Matt - "O magnum mysterium". Orchestrațiile sunt semnate de Radu Clipa.

Născut la Slatina, în 1985, Cătălin Ion a studiat inițial vioara la Școala de Muzică "Dinu Lipatti" Slatina și la Liceul de Muzică "Dinu Lipatti" Pitești. A participat la numeroase concursuri și olimpiade naționale de muzică, la care a obținut premii importante. După absolvirea Liceului Militar de Muzică "Iacob Mureșianu" din București (instrumentul tubă, specific muzicilor militare) a urmat cursurile Facultății de Interpretare Muzicală (licență și master). În prezent, este ofițer dirijor al Muzicii Militare a Brigăzii 1 Sprijin Manevră "Argedava". A urmat cursuri, studii și masterclassuri de dirijat pe plan național și internațional, iar în 2022 a absolvit studiile de master, specializarea stilistică dirijorală - dirijat orchestră la Facultatea de compoziție, muzicologie și pedagogie muzicală a UNMB. Colaborator al Filarmonicii Pitești încă din studenție, de această dată, în afara prezenței sale în orchestra de suflători a instituției, Cătălin Ion va fi și dirijorul concertului.


Biletele pot fi achiziționate de la casieria instituției și de pe www.bilete.ro, prețul unuia fiind 40 de lei sau 30 de lei, în funcție de categoria locului. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducerile aferente.